Geplaatst op

Waarom een medisch toetsenbord fantastisch is

toetsenbord, <a href=medisch toetsenbord” width=”849″ height=”564″ class=”alignnone size-full wp-image-106″>

Veel mensen zitten tegenwoordig grote delen van de dag achter een computer. Zowel tijdens het werk als privé is de computer 1 van de meest gebruikte voorwerpen. Het zal je daarom niet verbazen dat de hygiëne rond de computer niet altijd even goed is. Vooral je toetsenbord is een grote bacteriebron. Gelukkig is daar nu een oplossing voor gevonden! Met een medisch toetsenbord heb je altijd een hygiënische werkplek. Wat is een medisch toetsenbord en waarom is deze zo fantastisch? In dit artikel geef ik antwoord op deze vragen.

Altijd een schoon toetsenbord

Uit onderzoek is gebleken dat een wc-bril minder bacteriën bevat dan een toetsenbord. Toch was je na een toiletbezoek altijd je handen en na het gebruiken van een toetsenbord doe je dit niet. Dit zou natuurlijk een oplossing kunnen zijn, maar om de 10 minuten je handen wassen is een beetje overdreven. Om de hygiëne te bevorderen is daarom het medisch toetsenbord uitgevonden. Vooral in ziekenhuizen en zorginstellingen is het erg belangrijk dat er schoon gewerkt kan worden. Een kleine bacterie kan hier al zorgen voor een ingrijpende infectie

Een medisch toetsenbord is een toetsenbord dat gemakkelijk schoon te houden is. Bij gewone toetsenborden is dit altijd een enorme klus. Je moet eerst alle toetsen uit het bord halen, om ze vervolgens 1 voor 1 schoon te poetsen. Door het hygiënische toetsenbord is deze klus verleden tijd. Het medische toetsenbord is namelijk waterdicht en daardoor snel schoon te maken. Met water en desinfecterende zeep heb je in een handomdraai weer een schoon toetsenbord.

Dit is ideaal in een omgeving waarin hygiëne erg belangrijk is en waar er niet veel tijd is om schoon te maken. In ziekenhuizen en zorginstellingen is dit van groot belang, maar ook een huisarts kan profijt hebben van een medisch toetsenbord. De huisarts ziet namelijk veel patiënten, waarvan een groot gedeelte ziek is. Een toetsenbord vol bacteriën is niet aan te raden en veel tijd om schoon te maken heeft een huisarts ook niet. Het medisch toetsenbord is dan een goede oplossing. Na elke patiënt kan de huisarts een doekje over het toetsenbord halen en de bacteriën zijn verdwenen.

Zo is het medisch toetsenbord dus perfect in omgevingen waarin bacteriën niet gewenst zijn!